Verkiezingsprogramma in gewone taal

dabat amersfoort henriette lowres DSC_0173.jpgdonderdag 28 februari 2019 11:34

Het Themacafé Amersfoort organiseerde op 28 februari 2019 een speciale politieke avond voor mensen met een verstandelijke beperking. Op deze avond was kandidaat-statenlid Henriette Rikkoert van de partij. Zij heeft samen met Jeroen van Oort en Hans de Harder ons verkiezingsprogramma herschreven in duidelijke taal. Het past op een A4-tje:

Dit wil de ChristenUnie voor Utrecht! 

Utrecht is een mooie provincie. Na werk, school of opvang gaan mensen in Utrecht graag naar huis, of ergens anders naar toe. Bijvoorbeeld naar een museum, een bos of een mooi park. Dat vindt de ChristenUnie fijn!

De ChristenUnie wil dat er veel huizen worden gebouwd omdat er nu te weinig huizen zijn om iedereen fijn te laten wonen. Ook wil de ChristenUnie graag dat er genoeg natuur blijft, zodat iedereen fijn naar buiten kan. 

De ChristenUnie wil graag een eerlijk bestuur in de provincie. Een bestuur dat goed werk doet voor mensen en dieren. Stem daarom ChristenUnie op 20 maart!

•          De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er genoeg huizen zijn voor iedereen en dat mensen allemaal een huis kunnen betalen.

•          De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we zorgen voor de natuur. Het moet buiten mooi groen blijven.

•          De ChristenUnie vindt oude gebouwen mooi. Oude gebouwen leren ons ook over onze geschiedenis. Daarom vindt de ChristenUnie het belangrijk dat oude gebouwen mogen blijven staan.

•          De ChristenUnie vindt het belangrijk dat iedereen met de bus kan. Iedereen moet de bus kunnen instappen en uitstappen. De bus moet ook vaak rijden.

•          De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de bus niet slecht is voor de natuur. We willen bussen die weinig herrie maken en die weinig rook uit hun uitlaatpijp hebben.

•          De ChristenUnie wil goede fietspaden. Daarom vinden we het belangrijk dat fietspaden breed en veilig zijn.

Henriette Rikkoert, Jeroen van Oort en Hans de Harder, alle drie kandidaat voor de ChristenUnie in de provincie Utrecht

« Terug