Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Raadsvergadering 8 oktober

Zoals afgesproken tijdens de laatst gehouden ledenvergadering, zullen wij u vanaf dit seizoen na iedere raadsvergadering informeren over de acties van de ChristenUnie/SGP-fractie. Naar aanleiding van de raadsvergadering van begin september was er geen nieuws te melden. Daarom ontvangt u de eerste nieuwsbrief na de raad van oktober. In de onderstaande tekstblokken vindt u de hoogtepunten en de keuzes die de fractie hierin heeft gemaakt.

Eén van de tekstblokken gaat over de evaluatie van het centrumplan. U zult binnenkort uitgenodigd worden voor een bijeenkomst waarin wij met onze leden in gesprek willen over deze evaluatie. De datum volgt op korte termijn!

Evaluatie Centrumplan

Deze week wordt de evaluatie van het centrumplan en de invloed van de verkeersmaatregelen met de gemeenteraad en de samenleving gedeeld. In de komende anderhalve maand worden de uitkomsten hiervan besproken in de gemeenteraad. Zo wordt gekeken of het centrum van Zeist aantrekkelijker is geworden en we krijgen inzicht in de effecten van de verkeersmaatregelen die erop gericht waren het centrum autoluw te maken. Zodra de uitkomsten hiervan bekend zijn, kunt u die zelf ook inzien via de website van de gemeente Zeist. Komende donderdag 17 oktober en woensdag 23 oktober zijn er bijeenkomsten voor inwoners en ondernemers om over de evaluatie geïnformeerd te worden.

Spoorwegovergang Den Dolder

Al zo'n 15 jaar lang wordt er gesproken over de veiligheid rondom de spoorwegovergang in Den Dolder. Nadat ProRail aangaf dat de spoorwegovergang afgesloten moest worden voor gemotoriseerd verkeer, zijn er verschillende dingen gebeurd. De gemeenteraad heeft in 2011 een besluit genomen voor wat is gaan heten: 'Het Drieluik Den Dolder'. Er zou een fietstunnel komen (gerealiseerd in 2017) en nu werd de gemeenteraad gevraagd een besluit te nemen over deel 2 en 3 van het drieluik. Dit betekent dat er een kortsluitroute wordt aangelegd naar de Provinciale weg en dat uiteindelijk de spoorwegovergang wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De CU/SGP-fractie was aanwezig bij de inspraakavond in Den Dolder en heeft geluisterd naar inwoners die bezorgd waren over de veiligheid, maar ook naar inwoners en ondernemers die bezorgd waren over de toekomst en hun onderneming. Uiteindelijk woog de verkeersveiligheid voor ons het zwaarst en hebben wij het raadsvoorstel voor afsluiting van de spoorwegovergang gesteund. Het college van Burgemeester en Wethouders zal in het komende jaar samen met de inwoners en ondernemers een plan uitwerken en wij zullen dat proces nauwkeurig volgen.

https://www.ad.nl/utrecht/spoorwegovergang-den-dolder-dicht-voor-gemotoriseerd-verkeer~aaec55f2/

 

Begroting 2020

Twee weken geleden werd de begroting 2020 aan de gemeenteraad gepresenteerd. Net als in veel gemeentes had ook Zeist een tekort op het Sociaal Domein. In Zeist zit er nog wel genoeg geld in de reserve Sociaal Domein om deze extra uitgaven te dekken. Alleen als we zo doorgaan, zal deze reserve over drie jaar leeg zijn. Het college heeft een voorstel gedaan om besparingen te doen met als doel een sluitende begroting rond te krijgen en een positieve financiële positie van Zeist richting de toekomst. In de komende maand zal er een debat zijn over de begroting en in de raadsvergadering van november zal de begroting (eventueel gewijzigd) worden vastgesteld.

Regionale Energie Strategie

Tijdens de raadsvergadering van 8 oktober is gesproken over hoe Zeist in de komende jaren duurzaam energie gaat opwekken. Er zal in de provincie Utrecht worden onderzocht welke plekken kansrijk en geschikt zijn voor het opwekken van duurzame energie. Dit wordt gedaan binnen de U16, een samenwerkingsverband met 16 Utrechtse gemeenten. Uiteindelijk zullen de inwoners van Zeist en de gemeenteraad zelf beslissen wat er in Zeist gedaan zal worden. Voor nu wordt er onderzocht wat mogelijk is en wat nodig is voor de toekomst.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts