Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Het politieke seizoen is weer begonnen!

Na de verkiezingen van afgelopen maart mocht de ChristenUnie/SGP toetreden tot het college van Burgemeester en Wethouders. Wij zijn blij en dankbaar dat Wouter Catsburg wethouder mag zijn om zo Zeist nog een mooiere plek te maken dan het al is! U leest in deze nieuwsbrief waar hij zich mee bezig houdt. Verder stellen wij ons nieuwe buitengewoon raadslid Annegina Randewijk-Post aan u voor. Zij komt de fractie versterken in de komende periode. Verder willen wij u uitnodigen voor de Maaltijd van Zeist. Dit is uw kans om in de week van 1-6 oktober uw plannen en ideeën voor Zeist concreet te maken en door te geven. We hopen u graag bij minimaal één van de vele activiteiten te ontmoeten!

Van 1 tot en met 6 oktober gaan raadsleden én ambtenaren in gesprek met de samenleving over het goede leven in Zeist. Zij schuiven letterlijk aan bij de inwoners en ondernemers en nodigen hen uit om hun ‘recept’ - ideeën en suggesties - voor een goed leven in Zeist te delen. Dat ‘aanschuiven’ kan overal; in de supermarkt, op het voetbalveld, op straat, na een muziekrepetitie of een vergadering van een ondernemersvereniging, bij de bushalte…
De basis voor deze gesprekken ligt in de tien thema’s (opgaven) uit het hoofdlijnenakkoord 2018-2022. De gemeenteraad is nieuwsgierig in hoeverre inwoners en ondernemers op deze thema’s aanvullingen hebben, slimme tips hebben voor de uitvoering ervan en/of zelf een bijdrage willen leveren in de uitvoering.

 

Vier maanden aan de slag

En dan ben je ineens wethouder. Van een commerciële baan in het bedrijfsleven naar de functie van bestuurder van de gemeente Zeist. Hoe heb ik de eerste vier maanden beleefd?

Het was geen makkelijke beslissing om na 20 jaar Rabobank mijn baan daar op te zeggen en aan de slag te gaan als wethouder. Drie weken lang werd ik heen en weer geslingerd tussen wel en niet doen. Mijn omgeving was duidelijk: deze uitdaging (kans) mag je niet voorbij laten gaan. Zelf, en vele met mij, hebben gebeden voor goede onderhandelingen en een goede keus. En die is gemaakt en terugkijkend kan ik zeggen dat het inderdaad een goede keus is geweest. Ik ben dankbaar dat ik namens de ChristenUnie/SGP wethouder mag zijn in mijn eigen dorp. Op deze plek bij mag dragen aan de bloei van ons dorp.

Hoe gaat dat nu? De eerste weken was het natuurlijk vooral kennis maken. Zo zijn er diverse sessies geweest met het college om elkaar goed te leren kennen. Goede gesprekken met de diverse ambtenaren die (weer) moeten wennen aan een nieuwe bestuurder. Kennismaken met inwoners, diverse belangengroepen enzovoort. En natuurlijk gaat het werk ook gewoon door. Gesprekken over verkeer (Bergweg dossier, Schaerweijdelaan) duurzaamheid (plannen van Samen Duurzaam Zeist), Zeist West waar ik wijkwethouder van ben (o.a. De Clomp), dossier die spelen vanuit de regio (mobiliteit/duurzaamheid), een veelheid van onderwerpen is voorbij gekomen.

Natuurlijk komen er ook vervelende zaken langs. De overlast van de Eiken processie rups, de Japanse Duizendknoop, de droogte. Maar het mooie is dat samen met de ambtelijke organisatie we er aan werken om het goede voor Zeist te doen, Zeist te laten bloeien voor alle inwoners. En dat maakt het werk bijzonder.

Het zomer reces heb ik, naast vakantie, gebruikt om veel te lezen. Vrijwel alle nota's en visie die binnen mijn potefeuille vallen heb ik doorgenomen. Wat hebben we afgesproken en wat missen we nog? We zijn nu op weg naar de Maaltijd van Zeist. Ik hoop daar veel goede initiatieven en ideeën te horen van onze inwoners die bijdragen aan de bloei van de gemeente Zeist. Ik hoop van harte dat u mee doet met de Maaltijd van Zeist!

Wouter Catsburg

Annegina Randewijk-Post

Ik ben getrouwd met Kees en woon sinds mijn huwelijk in 1974 in Zeist. Wij zijn gezegend met 4 kinderen en 11 kleinkinderen. Vanaf 1983 tot 2017 ben ik samen met hem zelfstandig ondernemer geweest. In onze bedrijven heb ik altijd de financiën en de personeelszaken gedaan.

Van jongs af aan ben ik  geïnteresseerd in maatschappij en politiek. Leuk om te melden is, dat ik uit een ondernemers familie kom en dat 3 van onze kinderen welke in Nederland wonen, ook zelfstandig ondernemer zijn.

 

Naast mijn werk heb ik veel vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving gedaan, overigens doe ik dat nog steeds. Ik ben meelevend lid van de Hervormde Gemeente te Zeist.

Mijn hobby's zijn lezen, fietsen, berg- en wintersport en met de camper op pad.

Het buitengewoon raadslidmaatschap vind ik een grote uitdaging, ik hoop mijn steentje voor de fractie en de gemeente Zeist bij te kunnen dragen.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts