Zorg voor de aarde

Goede doel Zeist
Annet.jpg
Door Annet Ploeg op 22 oktober 2023 om 20:13

Zorg voor de aarde

De week van de duurzaamheid. Een mooie gelegenheid om in te gaan op de uitnodiging van Annegina van Kringloopwinkel "Het Goede Doel Zeist". Onder het genot van koffie en vers gebakken koek zijn we bijgepraat.

Zaterdagmorgen 21 oktober een natte grijze dag met veel wind. Om 10 uur hebben we afgesproken met Annegina om een bezoek te brengen bij Kringloopwinkel “Het Goede Doel Zeist” aan de Dijnselburgerlaan in Zeist. In het kader van “De week van de duurzaamheid” een mooi bezoek om ons te laten informeren. In de kantine worden we warm welkom geheten door Kees en Annegina Randewijk. Onder het genot van koffie en zelfgebakken kruidkoek worden we bijgepraat.

Jaren geleden was er een jaarlijkse activiteitenmarkt op de Verlengde Slotlaan. Toen dit eindigde is het idee geboren om een Kringloopwinkel te starten. Kees Randewijk en Jan van den Berg weten met 80 vrijwilligers hier nog steeds een goed georganiseerde Kringloopwinkel te runnen. Bij ieder bezoek wat we in onze gemeente Zeist doen zijn we onder de indruk van de inzet van vrijwilligers. Ook hier. Terwijl wij de enthousiaste verhalen van Kees horen komen vrijwilligers in regenpak binnen. Vrijwillig maar niet vrijblijvend. Iedereen heeft zijn eigen taak en afdeling. Tijdens openingstijden worden er dozen, zakken en aanhangers goederen afgeleverd. Die worden allemaal zorgvuldig geselecteerd. De winkel is overzichtelijk en schoon. Soms worden er reparaties verricht voordat het de winkel in gaat. Er wordt alles aangedaan dat een artikel een volgend leven kan hebben. Tegen een dienstentarief kunnen spullen worden bezorgd of opgehaald. Terwijl we een rondleiding krijgen horen we de kassa rinkelen. Zodra de deuren opengaan zijn er bezoekers. En wat gebeurt er met de opbrengsten? Deze Kringloopwinkel heet niet zomaar “Het Goede Doel”. De opbrengsten worden verdeeld over 3 goede doelen: Stichting “Woord en Daad”, Stichting "Goededoelen wijkgemeente De Bron”, en “Bridging Nations”.

Zo komen zorg voor elkaar en zorg voor de aarde bij elkaar in de praktijk. Wat mooi dat we in de gemeente Zeist deze Kringloopwinkel mogen hebben. Dank aan alle vrijwilligers. Geloof in de Samenleving is de huidige slogan van de ChristenUnie. Daar mochten we deze morgen wat van zien en ervaren. Dank Annegina dat je ons uitnodigde!

Bekijk de site van Kringloopwinkel "Het Goede Doel Zeist" en de openingstijden. Een deel van de aangeboden spullen zijn te zien in de webetatage.